Guldregnhuset

Guldregnhuset er beliggende Liselejevej 89, 3360 Liseleje. Matr. nr. 48b Melby By. Melby

Bygning 1 (132 kvm) er opført i 1818 og for bygning 2 (75 kvm) er der ikke angivet opførelsesår.

Guldregnhuset, var et sommerhus, der på et tidspunkt var beboet af fuldmægtig J. Mazar de la Garde. Senere overtog familien Molin huset, og i den handel fulgte et flot porcelænsstel med, dekoreret med guldregn, hvilket har givet huset sit navn.
Alfred Molin var medlem af Lygteforeningen, der senere blev til borgerforeningen, hvor han var formand. Det var Molin, der tog initiativ til venskabskampene mellem borgerforeningerne i Asserbo og Liseleje. Iført høj hat og kjole transporterede Alfred alle “fodbolddrengene”, der var blevet klædt ud, til MLI (Melby Liseleje Idrætsforening), hvor kampene blev afviklet.


Foodbold”drengene” Jesper, Niels og Nilo klædt ud som Karolinepiger.

Guldregnhuset med familien Molin var omdrejningspunktet for megen festivitas og Grethe Molin var en meget driftig kvinde, der bl.a. gjorde rent for mange landliggere.
Guldregnhuset blev i 2002 købt af Ulla og Alf Nielsen som renoverede huset tilbage til sin oprindelige form, med bindingværk og stråtag. Da garagen ikke var en del af den oprindelige bygning, derfor blev det i første omgang afslået af kommunen at lægge stråtag på, fordi der var mindre end 3 meter til skel. Gennem en årrække stod taget med en panneplader, en blank tagbelægning indtil der i 2014 blev givet dispensation. Dette giver mulighed for i fremtiden at lægge stråtag på.

Hør historier

Se mere