Solskin

Solskin er opført i 1910.

I ”Liseleje, en lille vejviser for Liseleje og omegn” fra 1923 omtales bygningen som nr. 13, ”Solskin” ved pensionatsejer Oluf Olsen, og ifølge Poul Westphalls 200 års jubilæumsskrift fra 1984 bliver det drevet af fru M. Olsen, som et pensionat og afholdshjem.

I 1950-1951 nedrives et udhus, og der etableres ny vestibule og foretages flere renoveringer, som arkitekt Jens Gilholt, fra Frederiksværk står for.

I 1952 overtages hotellet af Helga & Th Larsen og får sit nuværende navn, Hotel Solskin.
I 1952-1953 udvides pensionatet med spisesal ud mod Liselejevej, og det er arktekt P Westphal-Larsen der står for byggeriet.

På samme tidspunkt – 1952 – etableres P. Frederiksensvej øst for pensionatet ved overførsel af 220 kvm jord. Landbrugsministeriet konstaterer i et brev, at det sker ”uden hartkornsforandring), og omtaler i øvrigt Liselejevej som ”Liseleje Gade”.

Poul Westphall skriver også, at pensionatet i 1959 drives af Larsens, og at ”Klunseklubben” i 1984 holdt til i Solskin baghave.

I 1990 ejes hotellet af firmaet V. Erikson, Hvidovre, som indretter 4 ejerlejligheder med henblik på udnyttelse til erhverv.
Fra MLI festskrift 1981

Bygningen blev i 90´erne drevet som diskotek som Solskin APS 1992 – 2000. Jakob fra København drev billard afdelingen og Svend (Svolle) fra St Lyngby , Steen Ulrik Larsen fra Melby og Svend (Pedro) fra Frederiksværk drev diskoteket. Svend Pedro fortæller.” I juni måned 1992 sad Steen og Pedro og drak øl på terrassen,sammen med den daværende ejer Henrik Egefeld Shimming. Vi havde begge boet i Spanien og fortalte lige hvordan det værtshus skulle drives. Henrik tog os på ordet og gav os det på prøve i 14 dg. Så kunne vi se om det var noget for os. Vi måtte have forstærkning og måtte derfor have Svend Svolle med. De 14 dage gik over alt forventning og vi overtog forretningen og gik sammen med Jakob. Hen af vejen blev Steen og Jakob købt ud og ” Svend & Svend ” blev tilbage og drev det frem til januar 2000 hvor vi valgte et lukke efter et ejerskifte.


Vi drev forretningen af ren lyst, vores gæster skulle gerne have en god og sjov oplevelse med hjem, alt var tilladt hvis det ikke gik ud over andre og der ikke blev ødelagt noget. Krævede det at vi kørte 3 tons sand ind på dansegulvet eller fyldte huset med skum, ja så var vi klar.”

Efter lukningen blev der i en periode drevet Natklub, “Pink Panther”, med singlefester som det store trækplaster.

Gitte Petersen ejede Solskin fra sommeren 2000 til 2004.Først blev den døbt om til Yellow Submarine,men efter pres fra de lokale fik Solskin sit gamle navn tilbage. De to første sæsoner forsøgte de at køre diskoteket videre, men desværre kunne det ikke køre det til de priser de unge ville betale.
De sidste 2 sæsoner blev det kørt som familie restaurant med spare ribs, børne isbar og minigolf. I vinterhalvåret blev der så kørt single fester,hvor  man samlede singler op startende på Hovebanegården, over Lyngby, Holte og Birkerød. 
 
Solskin har siden huset både en dansk restaurant, en tyrkisk restaurant 2000-2010, som idag er flyttet til Asserbo under navnet “Bella Luna”. Der har været en Thailandsk restaurant, som idag er flyttet til Hellerup. I 2015 genåbnede diskoteket igen for en kort bemærkning.


Siden har det stået tomt, med undtagelse af sommeren 2017, hvor der har været Syrisk “Pop op” restaurant, drevet af “Lille Latakia”.