Slagter Møller, Papillon
Liselejevej 64, 3360 Liseleje. Matr.nr. 13v Melby By, Melby
OIS: Bygning 1 opført i 1957 (107 kvm), bygning 2 opført i 1940 (151 kvm), bygning 3 opført i 1935 (50 kvm) og bygning 4 opført i 1950, ombygget i 1976 (111kvm).
Den bygning der ligger langs fortovet, med søjler, var en tidligere slagterbutik, som blev drevet af Elton og Åse Møller. Søjlerne gav en sydlandsk stemning og sørgede for, at solen ikke skinnede direkte ind i forretningen. I halvtredserne var der blomster og grøntbutik i den venstre halvdel mod Hylllingebjergvej. Butikken hed “Fleur” og blev drevet af en Poul Erik, der ligeledes havde en butik i Asserbo, hvor der senere blev bageri (v/Erban). Samtidig med slagterbutikken havde Åse og Elton en entreprenørvirksomhed, som er den bygning hvor Papillon har hovedsæde idag. Der har stået både traktorer og store lastbiler, hvor der idag er bar. Eltons søn Peter hjalp sin far i entreprenør virksomheden. Åse og Elton var meget venlige mennesker at arbejde for. De behandlede alle ens; ung som gammel og der var altid god stemning ligesom det var muligt at få en sjov og god historie i butikken. Hver formiddag gik en af de ansatte til bageren for at hente “basser” til formiddagskaffen. Og byens “fine damer” kom næsten hver dag i butikken for at hente charcuteri til frokosten. Måske var det også for at få en lille sludder med fru Møller samt høre, hvad der skete i Liseleje?
Møller havde en colliehund “Mads”. Hver lørdag, når Elton Møller rensede kød, lå den i gården og ventede på en godbid. En lørdag glemte Elton at fodre den. Det passede ikke Mads, hunden lagde sig derfor midt i rundkørslen og flyttede sig ikke, hverken for bussen eller andre køretøjer. Buschaufføren måtte hidkalde slagteren, for at få ham til at flytte hunden. Hele butikken var fyldt med kunder, der interesseret studerede optrinnet foran forretningen. Elton Møller trak dog tiden lidt ud, så de ansatte kunne nå at få fyldt varer ind i butikken.
Elton byggede hovedbygningen om engang i slutningen af 50’erne, så det blev et stort dejligt hus. Fiske Ludvig (Rasmussen) hjalp med byggeriet. I baghuset boede Ejnar Malm og frue. Han var en meget munter mand, der kørte cykelløb. Det var altid en stor glæde, når verdensmesteren Henry Hansen og hans kompaner kom til Liseleje for at starte turen mod Rom i Italien.
Elton og Åse Møller flyttede til Jylland, hvorefter Jens Bo og Aase Christoffersen overtog både garagen og slagterbutikken. Jens Bo er i øvrigt bror til campingpladsejen og lokalpolitikeren Walther Christoffersen, og søn af Svend og Martha Christoffersen, der var ejere af Liselejebageren dengang.
I påsken 1975 åbnede Jens Bo og Aase grillbaren Papillon, og der hvor der havde været viktualiebutik, blev der opstillet spillemaskiner. Det var noget børnene kunne bruge.
Samtidig med Jens Bo byggede om, havde han job på stålværket.
Der skete en masse i de år, og snart fik de lyst til at åbne en restaurant, hvorfor de i 1983 åbnede Marmorstuen.
I grillbaren kunne man dengang købe for et hundrede kroner øl. Om man var 4 eller 14 betød ikke noget, man fik det antal øl, man var! Det var gyngerne og karusellerne. Der blev solgt meget friturestegt mad, så det var ikke svært at lugte, hvor man havde været.
Jens Bo var meget aktiv ikke mindst i forbindelse med Liselejes 200 års jubilæum i 1984.
Men i slutningen af 90’erne fandt Jens Bo, at det var tid til at sælge. Ole og Irene Ploug, der var stamgæster på Papillon, havde to restauranter i København, men da Jens Bo i 1996 spurgte, om de ikke kunne have lyst til at overtage Papillon, var de ikke i tvivl. I første omfang forpagtede de restauranten, men 1. januar 1997 overtog de Papillon. Ole og Irene er meget glade for, at de valgte Liseleje som deres sted, og Ole har altid gang i et eller andet. Bl.a. er det ham, der står for Beachparty, der hver sommer afholdes på torvet i Liseleje.