Ismejeriet er beliggende Liselejevej 60, 3360. Matr. nr. 45y Melby By, Melby.
Den oprindelige bygning er opført i 1938. Huset menes opført af Pårup Hansen, som lejede det ud til Henrik og Jenny Sørensen, der i mange år drev ismejeri på adressen. Her solgte de mælk, ost, fedt og margarine m.v.
Henrik og Jenny boede oprindeligt i Annisse, og cyklede hver dag til Liseleje. Men de byggede hurtigt til og flyttede ind på adressen.
Dengang i trediverne var det ikke muligt at drive mejeri sammen med andre typer forretning. Derfor opførte de en væg mellem de to rum og fik opført to indgange, således der i venstre side var mejeri og på højre side tobak og vin. Mælken solgtes i hvide mælkeflasker, hvis kunderne da ikke selv medbragte eget mål. Priserne på et løst mål kærnemælk var 12 øre, 1 dl piskefløde kostede 30 og kaffefløde 17 øre. Smørret kostede 1,48 kr. pr. 1/2 kg mod samme mængde margarine, der kostede 64 øre. Udover salg fra mejeriet blev varerne også bragt ud til de mange sommerhusgæster i Liseleje.
I 50’erne drev Henrik Sørensen sammen med Niels Vad – købmanden på den anden side ad vejen – Liseleje ejendomskontor, hvor de solgte ejendomme og lejligheder. Desuden havde Henrik 15-20 nøgler til sommerhuse i området, så han kunne holde øje med husene om vinteren. Den service kostede 20 kr. om året pr. hus. Inden bilen blev hvermandseje var sommerhusgæsterne typisk kun i deres huse fra påske til efterårsferien. Resten af året stod husene tomme.
I 1954 kom der rejsning på ismejeriet. Da etagen stod færdig, manglede Martin Gant på Liselængen en weekend, pladser til nogle gæster. De blev derfor indlogeret på madrasser på gulvet.
Ismejeriet lukkede 31. januar 1981. Fra starten i 1938 til 1975 var det Jenny Sørensen, der stod bag disken. Selv om sønnen Flemming overtog mejeriet i 1975, var hun stadig at finde i butikken. Efter lukningen af ismejeriet solgte Jenny Sørensen hver sommer jordbær fra smøgen ved siden af huset. Bag huset holdt mange lokale til og fik sig en snak om vejr og vind sammen med en tår over tørsten. En gang om året åbnes “smugkroen”, hvor der spilles gamle 78’er plader og nostalgien er i centrum.
Da ismejeriet lukkede i 1981 overtog Tassing -en antikvitetshandler fra København – forretningen. Derefter drev Lise og Steen Christiansen fra 1990 ejendomsmæglerforretning i lokalerne, indtil de overdrog forretningen til deres 2 døtre.